Take the 'Christmas Story' quiz

You've no doubt seen A Christmas Story 100 times, right? During the movie's annual Christmas Eve marathon on TBS, you expertly plan your bathroom breaks so you don't miss a single "Fra-gee-lay!" Sure, that's impressive. But we here at Weekend have seen Ralphie's tale 200 times, and take great glee in its delicious minutiae. For instance, what is Ralphie's pal Flick getting his dad for Christmas? Come on, that's easy. A rose that squirts! See if you can get an A+++ on our extreme Christmas Story quiz.

1 What department store window is Ralphie peering into when he spots his coveted Red Ryder air rifle?

a. Harry's Department Store

b. Higbees

c. FAO Schwarz

2 Early in the movie, the Old Man is griping that the Chicago White Sox traded which baseball player?

a. Jonesy b. Bullfrog c. Sparky

3 Little brother Randy is a problem eater, but at the dinner table, what item does he hate the most?

a. Meatloaf

b. Ovaltine

c. Broccoli

4 They have at least 785 smelly hound dogs, if you believe Ralphie. What is the last name of the Parkers' hillbilly neighbors?

a. Swede b. Farkus c. Bumpus

5 In one of his many daydreams, what causes Ralphie to go blind?

a. The BB gun b. A falling icicle c. Soap poisoning

6 What is stamped on the side of the Old Man's surprise delivery?

a. Major Award

b. Fragile

c. This End Up

7 What was the name of the villain that Ralphie warns "will be pushing up daisies" if he returns?

a. Waco Kid b. Black Bart c. Grover Dill

8 In the final dinner scene, what serves as Christmas dinner when the Parkers eat at Chop Suey Palace?

a. Duck b. Egg foo yung c. Turkey

9 What secret message does Ralphie's Little Orphan Annie decoder pin spell out?

a. "BB gun mania knows no loyalty."

b. "Buy Life Buoy soap."

c. "Be sure to drink your Ovaltine."

10 At the end of the movie, Ralphie is asleep holding his Red Ryder BB Gun. What toy was Randy sleeping with?

a. Zeppelin b. Bowling ball c. Bunny outfit

Answers:

1. b, 2. b, 3. a, 4. c, 5. c, 6. b, 7. b, 8. a, 9. c, 10. a

Take the 'Christmas Story' quiz 12/07/11 [Last modified: Thursday, December 8, 2011 12:54pm]

© 2014 Tampa Bay Times

    

Join the discussion: Click to view comments, add yours

Loading...