Make us your home page
Instagram

Can you ace a baker's dozen business quiz about Tampa Bay?

Did you pay close attention to your own Tampa Bay business community in the first half of 2012? I did, but then again, it's my job. And if you didn't, who's to blame you? It has been another grim year for many businesses. Anyway, here's a midyear test of your news acuity.

1. In 2012, these retail landmarks were all up for sale or sold:

A) BayWalk, Centro Ybor, Channelside.

B) Citrus Park Mall, BayWalk, University Mall.

C) Channelside, Shops at Wiregrass, Westfield Brandon Mall.

D) The Trop, the Port of Tampa, Plant City.

2. One of the principal "stages" where the Tampa Bay business community will pitch itself live and online during the Republican National Convention is called:

A) Rising Tampa Bay.

B) Tampa Bay RNC.

C) Front Row Tampa Bay.

D) Tampa Bay: We're not Orlando!

3. The Tampa Bay metro area's unemployment fell from this number in January to this number in June.

A) From 10 percent to 9 percent.

B) From 10.6 percent to 8.6 percent.

C) From 11.1 percent to 9.4 percent.

D) From "OMG!, We're All Gonna Starve'' to "OMG! We're Probably Gonna Starve.''

4. Next-generation mega-sized cruise ships imperil the Port of Tampa's tourism business because:

A) Tampa Bay can't attract enough passengers to fill such big ships.

B) The dredged channel through Tampa Bay to the port isn't wide enough.

C) The Sunshine Skyway Bridge is too low.

D) We don't have enough hotel rooms for mega-sized people.

5. The incoming and outgoing deans of the University of South Florida College of Business in Tampa are, respectively:

A) Moez Limayem and Robert Forsythe.

B) Steven Covey and Malcolm Gladwell.

C) Frank Ghannadian and Maling Ebrahimpour.

D) Steven Tyler and Jennifer Lopez.

6. In public hearings following the Duke Energy-Progress Energy merger fiasco, ousted CEO Bill Johnson was criticized as too:

A) "Autonomous."

B) "Autocratic."

C) "Autoimmune."

D) Much like Winston Churchill.

7. All three of these Tampa Bay-headquartered companies were acquired this year:

A) Raymond James Financial, MarineMax and Aerosonic.

B) Lincare, Numara and SRI/Surgical Express.

C) WellCare, Tribridge and C1 Bank.

D) The Hurricane, Ted Peters Famous Smoked Fish and the Tampa Bay Rays.

8. After controversial Tampa cloud computing business Savtira declared Chapter 11 bankruptcy, it was financially rescued by area investor:

A) Outback Steakhouse founder Chris Sullivan.

B) Philanthropist Kiran Patel.

C) Entrepreneur John Sykes.

D) Evan Longoria (who's got nothing else to do these days).

9. What two events best highlight Tampa International Airport's ambitions this year?

A) Opening Columbia Restaurant Cafe and Cigar City Brewing locations.

B) Adding first direct flights to Cuba, and flights to Switzerland via Edelweiss Air.

C) Renovating TIA bathrooms and revising its 20-year master plan.

D) Eliminating Bob Buckhorn's recorded welcome, to be replaced with one from Ronde Barber.

10. This Tampa Bay area company has got a new name and will soon go public.

A) Bloomin' Brands.

B) SRI Draper.

C) Mons Venus.

11. She grew up in Clearwater to be named the world's youngest self-made female billionaire by Forbes magazine:

A) HSN CEO Mindy Grossman.

B) USF president Judy Genshaft.

C) Spanx founder Sara Blakely.

D) Ex-ESPN broadcaster Erin Andrews.

12. Thanks to a 2006 state law, Progress Energy has been able to force its Florida customers to:

A) Pay more than 25 percent more for electricity than Floridians served by neighboring Florida Power & Light.

B) Pay hundreds of millions of dollars more than a decade in advance for a proposed nuclear power plant in Florida that may never be built.

C) Both A and B.

D) Pay through the nose.

13. Gazelle Lab, Tampa Bay Wave and BarCamp are:

A) New area theme parks.

B) Area groups that encourage business startups.

C) Out-of-state businesses recruited to this metro area.

D) The nicknames of the USF track team, the Rays' "hitters'' and where many Bucs go after practice.

Robert Trigaux at trigaux@tampabay.com.

Answers

1) A, 2) C, 3) A, 4) C, 5) A, 6) B, 7) B, 8) B, 9) B, 10) A, 11) C, 12) C, 13) B.

Scoring

If you got all 13: You cheated.

10-12. You probably cheated.

6-9. You were afraid to cheat.

0-5. Still Christmas-treeing, eh?

Can you ace a baker's dozen business quiz about Tampa Bay? 07/28/12 [Last modified: Saturday, July 28, 2012 4:32am]
Photo reprints | Article reprints

© 2017 Tampa Bay Times

    

Join the discussion: Click to view comments, add yours

Loading...
  1. Trigaux: How Moffitt Cancer's M2Gen startup won $75 million from Hearst

    Business

    TAMPA — A Moffitt Cancer Center spin-off that's building a massive genetic data base of individual patient cancer information just caught the attention of a deep-pocketed health care investor.

    Richard P. Malloch is the president of Hearst Business Media, which is announcing a $75 million investment in M2Gen, the for-profit cancer informatics unit spun off by Tampa's Moffitt Cancer Center. Malloch's job is to find innovative investments for the Hearst family fortune. A substantial amount has been invested in health care, financial and the transportation and logistics industries.
  2. Three-hour police standoff ends, thanks to a cigarette

    News

    TAMPA — A man threatening to harm himself was arrested by Tampa police on Tuesday after a three-hour standoff.

  3. Another Hollywood nursing home resident dies. It's the 9th in post-Irma tragedy.

    State Roundup

    The Broward County Medical Examiner's office is investigating another death of a resident of the Rehabilitation Center at Hollywood Hills — the ninth blamed on the failure of a cooling system that became a stifling deathtrap three days after Irma hit.

    Carlos Canal, pictured at 47 years old, came to Miami from Cuba in 1960. Above is his citizenship photo. [Courtesy of Lily Schwartz]
  4. Despite Hurricane Irma, Hillsborough remains on pace to unlock hotel tax that could pay for Rays ballpark

    Tourism

    TAMPA — Despite the threat of a catastrophic storm, it was business as usual at many Hillsborough County hotels in the days before Hurricane Irma bore down on the Tampa Bay region.

    The Grand Hyatt near TIA closed during Hurricane Irma, but many other Hillsborough hotels were open and saw an influx.
  5. New Graham-Cassidy health care plan stumbles under opposition from governors

    Nation

    WASHINGTON — The suddenly resurgent Republican effort to undo the Affordable Care Act was dealt a blow on Tuesday when a bipartisan group of governors came out against a proposal gaining steam in the Senate.

    Sen. Lindsey Graham, R-S.C., joined by, from left, Sen. Roy Blunt, R-Mo., Majority Whip John Cornyn, R-Texas, Sen. John Barrasso, R-Wyo., Sen. Bill Cassidy, R-La., Senate Majority Leader Mitch McConnell, R-Ky., and Sen. John Thune, R-S.D., speaks to reporters as he pushes a last-ditch effort to uproot former President Barack Obama's health care law, at the Capitol in Washington, Tuesday, Sept. 19, 2017. To win, 50 of the 52 GOP senators must back it -- a margin they failed to reach when the chamber rejected the effort in July. [/J. Scott Applewhite | Associated Press]