Advertisement
  1. News
  2. /
  3. Business

Here are Tampa Bay’s Top 10 apartment sales

Most of the big sales have been in Hillsborough County.

In the past three years, more than 170 communities in Pinellas and Hillsborough counties have changed hands as investors seek to capitalize on the growing demand for rentals. Here are the 10 most expensive transactions since summer 2017. Pinellas had the most expensive transaction and the two highest sale prices per square foot.

RELATED STORY: Tampa Bay apartment rents keep rising. Here are some of the reasons why.

1. CAMDEN PIER DISTRICT

Where: downtown St. Petersburg

Units: 358

Price: $126.3 million

Price per unit: $352,793

Year built: 2016

Sold: January 2018


Reserve at Brandon apartments.
Reserve at Brandon apartments. [ Susan Taylor Martin ]

2. RESERVE AT BRANDON

Where: Brandon

Units: 982

Price: $123 million

Price per unit: $125,254

Year built: 1991

Sold: January 2019


The Element in downtown Tampa.
The Element in downtown Tampa. [ Richard Danielson ]

3. THE ELEMENT

Where: downtown Tampa

Units: 395

Price: $112.4 million

Price per unit: $284,556

Year built: 2009

Sold: October 2017


The 348 unit Hermitage apartment building in downtown St. Petersburg.
The 348 unit Hermitage apartment building in downtown St. Petersburg. [ SCOTT KEELER | TAMPA BAY TIMES ]

4. HERMITAGE

Where: downtown St. Petersburg

Units: 348

Price: $107.6 million

Price per unit: $309,267

Year built: 2017

Sold: January 2019


The Peridot Palms apartments in St. Petersburg near the Gandy Bridge.
The Peridot Palms apartments in St. Petersburg near the Gandy Bridge. [ Susan Taylor Martin ]

5. PERIDOT PALMS

Where: St. Petersburg Gandy Bridge area

Units: 381

Price: $98.25 million

Price per unit: $257,874

Year built: 2016

Sold: February 2019


The Cove on S. Westshore Boulevard in Tampa.
The Cove on S. Westshore Boulevard in Tampa. [ Google Earth ]

6. THE COVE

Where: Tampa

Units: 689

Price: $96.5 million

Price per unit: $140,058

Year built: 1979

Sold: May 2018


The Lantower Brandon Crossroads apartments in Brandon.
The Lantower Brandon Crossroads apartments in Brandon. [ Susan Taylor Martin ]

7. LANTOWER BRANDON CROSSROADS

Where: Brandon

Units: 450

Price: $94 million

Price per unit: $208,888

Year built: 2015

Sold: December 2017


The 320- unit Skyhouse Channelside apartment tower near downtown Tampa.
The 320- unit Skyhouse Channelside apartment tower near downtown Tampa. [ JASON BEHNKEN | Tampa Bay Times ]

8. SKYHOUSE CHANNELSIDE

Where: Tampa

Units: 320

Price: $90 million

Price per unit: $281,250

Year built: 2015

Sold: November 2018

Avana Westchase apartments in Tampa.
Avana Westchase apartments in Tampa. [ Google Earth ]

9. AVANA WESTCHASE

Where: Tampa

Units: 400

Price: $82 million

Price per unit: $205,000

Year built: 2001

Sold: June 2018


Fusion 1560, a 325-unit apartment community in St. Petersburg's Edge District. [SUSAN TAYLOR MARTIN | Times]
Fusion 1560, a 325-unit apartment community in St. Petersburg's Edge District. [SUSAN TAYLOR MARTIN | Times] [ SUSAN TAYLOR MARTIN | Susan Taylor Martin ]

10. FUSION 1560

Where: St. Petersburg

Units: 325

Price: $81.1 million

Price per unit: $249,538

Year built: 2011

Sold: July 2018

Source: Franklin Street

















YOU MIGHT ALSO LIKE

Advertisement
Advertisement